Menu
 • 26/10/2020 - 28/10/2020
  3 Ημέρες

  ΣΠΑΡΤΗ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

  ΣΠΑΡΤΗ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΓΥΡΟΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ-ΓΥΘΕΙΟ

  3ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

   1Η ΗΜΕΡΑ, 26/10/2020:  Αναχωρούμε το πρωϊ από Ομόνοια και με ενδιάμεση στάση για καφέ/ξεκούραση φτάνουμε στη ΣΠΑΡΤΗ. Η Σπάρτη, μια σύγχρονη πόλη με άριστη ρυμοτομία έχει στο παρελθόν της πλούσια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, αυτή της Αρχαίας Σπάρτης. Ξεκινάμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στα κάστρα του Μυστρά, όπου η μαγεία της Βυζαντινής τέχνης καθώς και η ιστορία των Κομνηνών και των Παλαιολόγων, θα αρχίσει να ξετυλίγεται μπροστά μας. Το μεσημεράκι θα έχουμε το γεύμα μας (προαιρετικά) στο γραφικό χωριό του Αϊ-Γιάννη. Στη συνέχεια άφιξη στη Μονεμβασιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

  2η ΗΜΕΡΑ, 27/10/2020:  Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αφιερώσουμε τη σημερινή μέρα στη ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ. Θα αφεθούμε στη γοητεία που ασκεί η άγρια ομορφιά του τοπίου όπου η πέτρα «φλερτάρει» με τη θάλασσα και χαρίζει αμέτρητες προκλήσεις και μοναδικές προτάσεις περιήγησης! Ένας μυστικός υπόγειος κόσμος, χωρισμένος σε τρία επιμέρους σπήλαια είναι ο πρώτος μας σταθμός, 4 χλμ. έξω από το χωριό ΠΥΡΓΟΣ ΔΙΡΟΥ. Πρόκειται για τα Σπήλαια Διρού, Γλυφάδα (ή Βλυχάδα), Αλεπότρυπα και Καταφύγι, το καθένα με τη δική του ομορφιά και σπάνια αρχαιολογική αξία. Έπειτα συνεχίζουμε για την γραφική ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα επιβλητικά πυργόσπιτα, η Αρεόπολη μας προσκαλεί σε ένα νοερό ταξίδι πίσω στο χρόνο. Η βόλτα στα στενά της είναι μοναδική. Εδώ θα έχουμε χρόνο για τον πρωινό μας καφέ. Κατεβαίνοντας από την Αρεόπολη την πλαγιά του βουνού, μέσα στο μικρό όρμο με το βαθύ γαλάζιο χρώμα της θάλασσας και τα παλιά πέτρινα σπίτια κρεμασμένα στη βραχώδη πλαγιά ξεπροβάλει το μαγευτικό ΛΙΜΕΝΙ. Άλλοτε οικισμός και λιμάνι της οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων, σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Ελλάδας. Στη συνέχεια της διαδρομής μας θα συναντήσουμε το ΟΙΤΥΛΟ, χτισμένο αμφιθεατρικά σε ύψωμα με θέα προς τον εντυπωσιακό όρμο, αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα χωριά της Λακωνικής Μάνης. Κατεβαίνοντας ακόμα νοτιότερα, προφυλαγμένος από το ακρωτήρι Κάβο Γκρόσο, θα μας καλωσορίσει ένας γραφικός παραθαλάσσιος μανιάτικος οικισμός συναρπαστικής άγριας ομορφιάς. Πρόκειται για τον Γερολιμένα («Ιερός Λιμήν») που στο παρελθόν αποτέλεσε το σπουδαιότερο λιμάνι της ευρύτερης περιοχής. Με κατεύθυνση προς το Ακρωτήριο Ταίναρο, σκαρφαλωμένα πάνω σε πλαγιά σαν carte postale ξεπροβάλουν τα παραμυθένια πυργόσπιτα της ΒΑΘΕΙΑΣ, μοναδικά δείγματα λαϊκής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Τέλος, θα βρεθούμε στο νοτιότερο άκρο της ηπεριρωτικής Ελλάδας και της βαλκανικής χερσονήσου, στο σημείο που για τους αρχαίους Έλληνες σηματοδοτούσε το πέρασμα στον Κάτω Κόσμο. Η διαδρομή ξεκινάει με τα πόδια από το εκκλησάκι των Αγίων Ασωμάτων, χτισμένο με τις πέτρες του ιερού του Ταινάριου Ποσειδώνα ενώ μετά από μια εύκολη πεζοπορία 45 λεπτών θα φτάσουμε στο Φάρο του Ακροταίναρου εκεί που το Ιόνιο πέλαγο συναντά το Αιγαίο. Κλείστε τα μάτια και αφεθείτε στη δύναμη που ασκεί το μυθικό τοπίο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

  3η ΗΜΕΡΑ,28/10/2020: Μετά το πρωινό μας θα έχουμε τον χρόνο να εξερευνήσουμε την μοναδική Μονεμβασιά, να επισκεφθούμε το κάστρο και τις βυζαντινές εκκλησίες. Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια της πανέμορφης καστροπολιτείας γεμάτης ρομαντισμό και ιστορία, της πατρίδας του Γιάννη Ρίτσου. Προαιρετικό γεύμα στα ταβερνάκια της Μονεμβασιάς. Επιστροφή στην Αθήνα διαμέσου Γυθείου, παραλιακής πόλης με νησιώτικο χρώμα, όπου θα έχουμε χρόνο για απογευματινό καφέ.

  Σύντομα θα ανακοινωθεί η τιμή και το ξενοδοχείο διαμονής μας! Stay tuned!

  Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να μας καλείτε στα τηλ: 2108621402, 2102717135.

  Κράτηση